Ryhmät ja toiminta

Ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa vesiveijarit.myclub.fi

Lisätietoa ryhmistä ja niihin liittymisestä saa tarvittaessa Vesiveijareiden Jäsensihteeriltä
Nimi: Rita Turunen 
eMail: jasensihteeri@vesiveijarit.fi

Vauvauinti

Harjoitusten ajankohta: La. klo 8:15-8:45, 8:45-9:15 ja 9:15-9:45 Ikähaarukka: 0-4 vuotta 
Ryhmän koko: n. 15 perhettä / ryhmä 
Ryhmän vetäjä: Leena Väisänen
Vauvauinnin voi aloittaa n. 3-6 kk:n ikäisenä. Uinnissa käydään kerran viikossa ja uinti kestää puoli tuntia kerralla. Vauvan lisäksi altaassa voivat olla molemmat vanhemmat. Vauvauinti tarjoaa vauvalle ja vanhemmille mukavan yhteisen liikunnallisen harrastuksen lämpimässä vedessä. Vauvauinnissa lapsukaiset Vauvat nauttivat vesielementistä yhdessä vanhempien kanssa. Samalla tavataan muita perheitä sekä leikitään, lauletaan ja touhutaan kavereiden kanssa. Uintihetkestä tuleekin monelle viikon kohokohta. Vesi, sen noste/vaste/pehmeys, stimuloi vauvan aisteja ja tukee liikkeitä lukuisilla eri tavoilla. Vauvat pääsevät vedessä uuteen kokemusmaailmaan ja pystyvät tekemään asioita joita muualla ei ole mahdollisuus vielä tehdä. Vauvauinnin tarkoitus on luoda vauvasta veden ystävä ja samalla tukea vauvan motorista kehitystä sekä lisätä vesiturvallisuutta. 

Vesipeuhula

Harjoitusten ajankohta: La. klo 9:50-10:15 ja 10:20-10:45 
Ikähaarukka: 4-6 vuotta 
Ryhmän koko: n. 11 lasta / ryhmä 
Ryhmän vetäjä: Päivi Luonela
Vesipeuhula on tarkoitettu 4-6 vuotiaille lapsille. Siinä tutustutetaan lapsi veteen satujen, leikkien, laulujen ja lelujen avulla. Leikin avulla opetellaan myös uimataidon alkeita ei kuitenkaan opetella varsinaisesti uimaan. Vesipeuhularyhmiä on kaksi. Ryhmä 1 on nuorempien ryhmä jossa keskitytään enemmän leikkimiseen ja vedessä olemiseen. Ryhmä kokoontuu lasten altaassa lauantaisin klo 9.50-10.15.  Ryhmä 2 on vähän kokeneempien ryhmä.  Ryhmässä opetellaan leikin varjolla alkeisuintia, mutta kuitenkin pääpaino on leikissä ja veden kanssa sinuiksi tulemisessa. Ryhmä kokoontuu lastenaltaassa 10.20-10.45.

Alkeisuinti

Harjoitusten ajankohta: La. klo 9:45-10:45 
Ikähaarukka: Ryhmä1: 5-7 vuotta 
Ryhmän koko: n. 10-12 lasta 
Ryhmän vetäjät: Marko Kiiveri, Veera Koskela, Riikka Pyykkönen, Jonna Rothberg-Mikkonen ja Erika Riutto
Ryhmä harjoittelee uintitekniikkaa lastenaltaassa. Lapset osaavat n. 10m koiraa tms tullessaan ryhmään. Uinnit ovat pienessä altaassa ja syvällä heti kun ryhmä osaa pelisäännöt.

Uimaryhmä Rata 4

Harjoitusten ajankohta: La. klo 9:45-10:45 
Ikähaarukka: 7- vuotta 
Ryhmän koko: n. 10-12 lasta
Ryhmän vetäjät: Kalle Hämäläinen, Rita Turunen ja Suvi Taavila
Päätavoite on eri uintitekniikoiden alkeet ja niiden parantaminen yksilötasolla niin että korjaamme kaikkia pikku virheitä että uinti olisi teknillisesti mahdollisimman oikea oppista että seuraavassa ryhmässä olisi enään pientä yksilöllistä hiontaa/korjailua niin uinti matka tulee tekniikan kautta helpommaksi. Ryhmään tullessa pitää jaksaa uida vähintään 25 m yhtäjaksoisesti.

Uimaryhmä Rata 3

Harjoitusten ajankohta: La. klo 9:45-10:45 
Ikähaarukka: 9-11 vuotta 
Ryhmän koko: n.10-12 lasta 
Ryhmän vetäjä: Julius Karppinen ja Kim Aronen
Uudet uimarit tulivat ryhmään ensisijaisesti uimariryhmän I kautta tai erikseen sovittaessa ulkopuolelta. Ulkopuolisten osalta edellytetiin riittävää uimataitoa. Uimaryhmässä harjoitellaan hyppyjä ja sukelluksia uinnin lisäksi. Uintimäärä uintiketaa kohden on 500-1000 m. Ryhmästä siirryttiin seuraavaan valmentajien suositusten pohjalta, kun uimataito ja uimakunto ovat seuraavan ryhmän vaatimusten mukaisia

Uimaryhmä Rata 2

Harjoitusten ajankohta: La. klo 9:45-10:45 
Ikähaarukka: 9-12 vuotta 
Ryhmän koko: n. 10-14 lasta
Ryhmän vetäjä: Terhi Mäkelä, Kia Kiiveri, Nooa Kärkkäinen
Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti eri uintilajien tekniikoita. Harjoituksen aikana uimme n. 1 km, käyttäen eri harjoitusmetodeita. Uintimatkaa pyrimme lisäämään kauden edetessä ja uimareiden kunnon kasvaessa. Ryhmässä ei harjoitella "ryppyotsaisesti", vaan harjoitusohjelmat muokataan joustavasti. Erilaisten leikkien, kisailujen ja apuvälineiden myötä saamme harjoitteluun uusia ulottuvuuksia.

Uimaryhmä Rata 1

Harjoitusten ajankohta: La. klo 9:45-10:45 
Ikähaarukka: yli 10 vuotta 
Ryhmän koko: 10 tai enemmän 
Ryhmän vetäjä: Jussi Hämäläinen
Ryhmä edustaa kokeneinta ja keski-iältään vanhinta lasten uimariryhmäämme, jossa keskitytään kaikkien aikaisemmin opittujen uintityylien tekniikan hiomiseen sekä vauhdin kasvattamiseen. Ryhmästä on halutessa mahdollista siirtyä seuranvaihdon kautta Lahden Uimaseuraan harjoittamaan uintia kilpatasolla, jos vain tahto ja vauhti riittävät

Uimaryhmä Masters

Harjoitusten ajankohta: La. klo 8:45-9:45 
Ikähaarukka: nuoret ja aikuiset 
Ryhmän koko: 1-20 
Ryhmän vetäjä: Leena Väisänen ja Urpo Raunio
Ryhmän uimareiden pitää olla "kokeneita konkareita", jotka pystyvät itsenäiseen harjoitteluun, koska ryhmällä ei välttämättä ole paikan päällä olevaa valmentajaa. Ryhmälle tehdään kyllä ohjelma, jota harjoituksissa noudatetaan.
VesiVeijarit ry
Y-tunnus: 2686356-8 
eMail: johtokunta@vesiveijarit.fi
(c)2020, All Rights Reserved
Osumalaskuri: 166405